profilna-portfolio-1600

O meni…

Psiholog sa petnaestogodišnjim iskustvom u radu sa roditeljima dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. U okviru edukativnog programa Disciplina nije bauk, čiji je autor i voditelj, 2006. počela da se bavi primenom pozitivne discipline u vaspitanju dece u porodici. Tokom narednih šest godina kroz edukaciju u okviru njenog programa prošlo je više stotina roditelja.  2011. program je prerastao u Trening roditeljskih veština Pozitivno roditeljstvo.

Pored savetodavnog rada sa roditeljima, autor/koautor je i voditelj sledećih edukativnih programa: Biti i ostati povezan sa detetom, Roditeljstvo se uči i Roditeljstvo sa (ne)običnom decom, kao i iskustveno-edukativne grupe za podršku ličnom rastu i razvoju u ulozi žene i mame Mama kluba, koji se godinama uspešno realizuju i kojima je za prethodnih 8 godina obuhvaćeno preko 1.000 roditelja širom Vojvodine. Koautor je priručnika Adaptacija u jaslicama,u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, 2012.

Od pre par godina bavi se temperament savetovanjem roditelja. U okviru ovog područja svog rada, autor je i voditelj mini-treninga za roditelje: Šta ti poručuje moj temperament?. Posebno profesionalno interesovanje ima za visoko senzitivnu decu, decu izazovnijeg temperamenta, rođenu sa osetljivijim nervnim sistemom (za više informacija posetiti http://hsperson.com/ i https://temperamentfaktor.wordpress.com/). U saradnji sa logopedom Marinom Koprivicom kreirala je dva edukativna programa za zaposlene u vrtićima: Razumi me, podrži me-upoznaj moj temperament i Orhideja u svetu maslačaka-veoma osetljivo dete u vrtiću. Oba programa akreditovana su od strane ZUOV-a za period 2016-2018.

Koautor je i realizator akreditovanih seminara za medicinske sestre, vaspitače i stručne saradnike: Adaptacija dece uz aktivno učešće roditelja i Pozitivno vaspitanje-pozitivna disciplina u vrtiću.

2013.god stekla je i sertifikat, kojim je i zvanično postala edukator za roditelje u oblasti Pozitivne discipline, od strane Međunarodne asocijacije za Pozitivnu disciplinu (Positive Discipline Association).

U  svim aspektima svoga rada koristi i elemente geštalt psihoterapije i savetovanja. Geštalt edukaciju, bazični i napredni nivo, završila je u okviru Geštalt Studija Beograd (dr Lidije Pecotić).

Jedan je od osnivača Udruženja za edukaciju i treninge CENTRA RAZVOJ (januar 2015.)

Udata je i mama devojčice Une.  Živi i radi u Novom Sadu.

Mama klub je nastao iz moje lične želje da se odvojim od trivijalnih priča i celim bićem odgovorim na izazove koje donosi roditeljstvo!

Grupe ovog tipa postoje širom sveta i mame su prihvatile Mama klub kao mesto za sticanje novih uvida, mesto koje pruža ohrabljenje i snagu kao i druženje u jednom prijatnom okruženju i sa osobama sa kojima mogu naći zajednički jezik.

Anketa

Postani i ti članica mama kluba!

Uradi anketu i postani deo grupe u koju se najbolje uklapaš!
Anketa